dijous, 18 de juliol del 2013

L'oferta formativa i l'experiència dels alumnes, a Ràdio Maricel

La directora del CFA Sitges, Montse Busom, va anar a Ràdio Maricel per presentar tota l'oferta formativa per al curs vinent, amb totes les novetats i canvis que hi hem incorporat.

En formació bàsica, continuaran els cursos d'Alfabetització i Neolectors i Certificat d'Escolaritat sense grans canvis.

Els cursos de Castellà per a estrangers, Anglès i els Tallers de Memòria, tots amb una trajectòria llarga i consolidada al Centre, també tindran continuïtat. Per la seva banda, el Consorci per a la Normalització Lingüística seguirà oferint cursos de Català de diversos nivells.

Per a ampliar els coneixements d'una manera lúdica, activa i participativa, aquest any s'inicia un Taller cultural, les tardes de dilluns i dimecres. Aquest taller dedicarà un dia a la setmana a combinar exercicis de lògica, matemàtica i memòria, i un altre dia, a l'estudi del context històric, social i cultural relacionat amb diverses obres literaries, de teatre, exposicions o altres temes que s'aniràn treballant al llarg del curs i, en alguns casos, a partir de visites o sortides programades des del Centre.

Per aquelles persones que desitgen accedir a la formació professional, el CFA torna a oferir el Curs de preparació de les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà. Després de la bona acollida i el balanç positiu que hi hem obtingut aquest any, que era el primer que es feia al Centre, ja estem treballant per tornar-hi al curs vinent.

Hi ha moltes persones que no tenen la disponibilitat horària que cal per complir amb un horari de classe. En aquest cas, el CFA segueix com a centre col·laborador de l'IOC (Institut Obert de Catalunya), donant suport a qui vulgui treure's el títol d'ESO per Internet. Una alternativa eficaç i provada.

Aquest curs incorporem també, com a novetat, el Curs de preparació de les proves lliures de GES, on a més, hi haurà la possibilitat de combinar les classes presencials amb els estudis a l'IOC. És un curs destinat a persones que es volen treure el títol d'ESO a través de les proves lliures que convoca la Generalitat, o a persones que tenen problemes per fer els seus estudis a l'IOC sense el suport de l'assistència a classes presencials.

Finalment, el CFA Sitges oferirà per primer cop, la possibilitat de fer un Curs de preparació de les proves ACTIC, unes proves en línia que acrediten competències en tecnologies de la informació i la comunicació i que esperem poder fer des del mateix Centre ben aviat. Aquest curs, de formació bàsica en TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), combinarà la formació en línia amb les classes al Centre. També, per a persones que volen preparar aquesta prova únicament per Internet, el CFA Sitges ofereix la tutoria dels Cursos de formació en línia de les proves ACTIC, a través de la plataforma preparacioactic.cat.

En properes publicacions parlarem més a fons de tots aquests cursos. Si voleu escoltar les paraules de la directora a Ràdio Maricel, cliqueu sobre aquest enllaç:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada