dilluns, 17 de març de 2014

Conferència sobre Drets humans i noves tecnologiesEl dia 12 de març va tenir lloc al CFA Sitges la conferència Drets humans i noves tecnologies: el repte de l'alfabetització digital. Alumnes dels cursos d'Etapa Instrumental: III nivell, Tallers de memòria i Taller cultural del centre estaven convidats a l'acte, que va comptar amb una bona assistència. L'acte s'emmarca dins un cicle de quatre conferències organitzades per la Fundació Olof Palme, que amb el títol genèric de Construïm un món solidari, pretén treballar amb els estudiants i famílies d'escoles, instituts i escoles d'adults, temes al voltant de la solidaritat, el pacifisme, els Drets Humans i la cooperació internacional.

El CFA Sitges ha acollit tres de les quatre conferencies proposades, dues que ja s'han fet, i una darrera, que es farà el 14 de maig.

Xavier Amat, periodista, va ser la persona encarregada de fer la xerrada i va introduir el tema amb un video on diverses persones intentaven definir el concepte dels drets humans. Després de parlar sobre la definició actual i fer una mica d'història, va enllaçar amb l'aparició de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), l'estat real de la implantació d'aquestes tecnologies al món, i la necessitat de crear uns drets dels usuaris de la xarxa (Internet),especialment en temes com la protecció de dades, l'accés a la informació, etc.

La propera conferència es farà el 14 de maig i destinada als mateixos cursos, amb el títol: Extremisme ideològic, xenofòbia i convivència a la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari